כמה מכללי הברזל להצלחה במבחני מיון לעבודה הינם קלים באופן יחסי ליישום, ודורשים תשומת לב ומודעות.
נתחיל מרשימת ה"אל תעשה/י":
- אל תגיעו עייפים או רעבים ליום המבחנים.
הדבר יפגע מהר מאד בריכוז ובערנות שלכם. - אל תפתחו שאננות.
אני רואה בשאננות או בסוג של זחיחות – טעות קריטית. פירושה – קלות דעת במבחנים, זלזול מסויים ופגיעה בתוצאות. - אל תפתחו אנטגוניזם. קל לפתח התנגדות למבחנים – בעיקר לחלקים האישיותיים או לדינמיקה הקבוצתית. אבל האנטגוניזם הזה משתקף היטב בדיוק באותם מקומות ומשקף קווי אופי בעייתיים ולא תואמים.
- אל תהיו מושלמים מדי. כחלק מתהליך הגנתי – קל להציג תדמית מושלמת, בלי חולשות, בלי נקודות תורפה. אבל מכיוון שאין אנשים מושלמים, הדבר פוגע באותנטיות שלכם.
- אל תפתחו יסודיות יתר או פרפקציוניזם במבחנים. הרעיון הוא לא לחשוש מטעויות מדי פעם, לא לחזור ולבדוק כל שאלה וכל תוצאה כדי להימנע משגיאות. אנשים שפועלים ביסודיות ודייקנות יתר פוגעים בהספקי המבחנים ובכך משקפים תוצאות נמוכות יותר במבחנים הקוגניטיביים.
- אל תשוו את עצמכם לאחרים. זה מלחיץ ולא רלוונטי עבורכם.
- אל תעוררו תשומת לב מיוחדת סביבכם. התבלטות יתר היא לא ממש חיונית ביום המבחנים. אל תתבלטו בדרשנות יתר, בשאילת שאלות רבה מדי, בהופעה מוקצנת – מעונבת מדי או מוזנחת מדי. נורמטיביות היא שם המשחק.
- והכי חשוב: אל תפתחו חשיבה שלילית. העיקרון המנחה כאן הוא העיקרון של חשיבה חיובית, "הסוד" וכו'… ברגע שאתם מגיעים עם חשיבה שלילית – הסיכוי להצליח במבחנים מתדרדר מיידית.
אז צאו לדרך – זקופים, שבעים ובעלי מוטיבציה.
בהצלחה.