הנתונים היבשים מראים שנכון לעכשיו, קיץ 2016 – מצבן של הנשים הינו מורכב ביותר.
מצד אחד הן משכילות יותר ביחס לעבר וגם ביחס לגברים. מצד שני, הישגיהן התעסוקתיים (והכלכליים) רחוקים מלהיות מזהירים. המציאות האובייקטיבית מקשה על נשים להגיע להישגים תעסוקתיים משמעותיים; קיימת הדילמה הקלאסית בין הבית – לעבודה. אמהות לילדים לרוב לא תסכמנה ליום עבודה של עשר שעות, ובעיקר קיימת העדפה ברורה לגברים בתפקידים הבכירים והניהוליים יותר.
למרות כל זאת,
איך יכולות נשים לקדם את הקריירה התעסוקתית שלהן?
- הצבת יעדים ברורה
צריך לסמן מטרות מוגדרות ולפעול בצורה ממוקדת להשגתן. למשל קורס להנחיית קבוצות הוא חווייתי ומעניין, אך לימודי תואר בהתנהגות אירגונית מקדמים הרבה יותר – לתפקיד הרלוונטי. - התארגנות מערכתית
חשוב לגייס את כל המשאבים האנושיים והכספיים הנמצאים בהישג יד. מול קריירה תובענית צריכים להיות פתרונות קונקרטיים נרחבים למשפחה ולילדים. (מערך של סבתות, חברים, בייביסיטר). - כוחות נפש ואסרטיביות
כוחות התמודדות גבוהים, יכולת לעמוד במצבי לחץ ועמימות, פיתוח אסרטיביות ומידה גבוהה של הישגיות – הם משאבים חשובים ביותר בדרך לקריירה הישגית. - קצת "עור של פיל"…
נשיות, אין ספק, מזוהה עם רכות, רגישות, עדינות. "לא נעים" לנשים רבות לדרוש שכר גבוה, לא נוח להן עם סביבה תחרותית ולא מפרגנת.
נשים מצליחות בקריירה, ודוגמאות לא חסרות, מאופיינות במינונים גבוהים של חספוס, נוקשות, אנטי- תיזה ל"נשיות". אז מבלי לוותר על המהות הנשית, בעולם העבודה כדאי לפתח שיריון עבה ועמיד יותר.